انواع نمک مورد استفاده در سختی گیر

امتیاز مطلب:
5/5
فهرست مطالب
انواع نمک مورد استفاده در سختی گیر

انواع نمک مورد استفاده در سختی گیر کدام است؟ بهترین نوع نمک برای نرم کننده آب کدام است؟ در ادامه این پست از شهر پمپ به بررسی این سوالات می پردازیم.

انواع نمک مورد استفاده در سختی گیر

  • سنگ نمک
  • نمک خورشیدی
  • نمک تبخیر شده
  • قرص نمک

در ادامه هر کدام را به صورت کامل بررسی کرده ایم.

  • نمک خورشیدی

نمک خورشید یا همان نمک دریایی است که از تبخیر آب دریا بدست می‌آید. این نوع نمک به دلیل تهیه به روش طبیعی حاوی مواد معدنی زیادی است که به صورت طبیعی در آب دریا وجود دارند. این مواد معدنی می‌توانند شامل منیزیم، کلسیم، پتاسیم و سایر عناصر مفید باشند.

دقت کنید نمک تصفیه شده با نمک خورشیدی متفاوت است. نمک تصفیه شده توسط فرآیندهای صنعتی و شیمیایی تولید می‌شود و طی این عملیات بسیاری از مواد معدنی طبیعی از دست می رود. این در حالی است که نمک خورشیدی دارای مواد معدنی است. علاوه بر این، طعم و رنگ نمک خورشیدی متفاوت از نمک تصفیه شده است به گونه ای که نمک های خورشیدی اغلب تلخ تر و با طیف رنگی از سفید تا صورتی و خاکستری در دسترس هستند.

  • سنگ نمک

سنگ نمک دارای ناخالصی‌هایی مانند خاک، مواد معدنی و عناصر کمیاب است زیرا به صورت طبیعی استخراج می‌شود. سنگ نمک به دلیل فراوانی و هزینه استخراج پایین‌تر نسبت به نمونه های دیگر نمک ارزان تر است. توجه داشته باشید این نمونه از نمک برای هر دستگاه سختی گیر مورد استفاده قرار نمی گیرد. زیرا دارای ناخالصی های زیادی است و می تواند عمر مفید آنها را کاهش دهد.  سنگ نمک از کنسانتره نمک زیرزمینی استخراج می شود، به این معنی که اغلب با رسوبات دیگری مانند سولفیت کلسیم مشکل ساز آلوده می شود. سولفیت کلسیم توانایی نرم کننده آب را برای حل کردن این نمک ها مختل می کند، که می تواند منجر به گرفتگی مکرر و سایر کابوس های نگهداری شود.

سنگ نمک به دلیل اینکه به صورت طبیعی استخراج می شود و معمولاً دارای ناخالصی است می تواند بر روی عملکرد رزین های تاثیر بگذارد . علاوه بر این، داراری حل شوندگی پایینی است و می تواند باعث ایجاد رسوب نیز شود. همچنین، دانه‌ های سنگ نمک معمولاً اندازه یکنواختی ندارند به همین دلیل بر سرعت و یکنواختی حل شدن نمک در آب تأثیر می گذارند.

  • نمک تبخیر شده

نمک تبخیر شده بهترین نوع نمکی است که می توانید برای سختی گیر آب استفاده کنید. به صورت کلی برای نرم کردن آب بهترین نمک، نمک کریستالی دانه‌بندی شده است. این نوع نمک از تبخیر آب دریا یا آب نمک به دست می‌آید و به دلیل ویژگی‌ های خاص مناسب است:

  • درجه خلوص بالا: نمک کرستالی دانه بندی شده دارای خلوص بالایی است و ناخالصی کمتری دارد. این امر باعث بهره وری بیشتر در سیستم سختی گیر می شود.
  • حل شوندگی خوب: نمک کریستالی دارای حل شوندگی بالایی است و به سرعت در آب حل می شود و می تواند یک محلول غلیظ و یکنواختی را ایجاد کند.
  • عدم ایجاد رسوب: این نمونه نمک به دلیل درجه خلوص بالا رسوب کمتری دارد و باعث مشکلات گرفتگی لوله‌ها و تجهیزات نمی‌شود.
  • دانه بندی یکنواخت: به دلیل اینکه، نمک کریستالی دانه بندی یکنواختی دارد می تواند در مخزن نمک به صورت یکنواخت توزیع شوند و از این رو، احیای رزین با ظرفیت بیشتر اتفاق می افتد.

 

  • قرص نمک

قرص نمک که به صورت قرص‌های فشرده تولید می‌شود و معمولاً از نمک کریستالی تهیه می‌شود و به شکل های مکعب یا گرانولی است. بسته به نوع کاربردهای ان می تواند درجه خلوص قرص نمک متفاوت باشد. قرص نمک به سرعت در آب حل می شود و برای احیا رزین های سختی گیر مناسب است. اما قرص های نمک می توانند برای کاربردهای دیگر نیز مورد استفاده قرار بگیرند از جمله: به منظور جلوگیری از خوردگی و رسوب‌گذاری در دیگ‌های بخار، برای تأمین نیازهای بدن دام و طیور به سدیم، ماشین‌های ظرفشویی و لباسشویی به منظور نرم کردن آب، تنظیم شوری آب آکواریوم‌های آب شور و … می باشد.

توجه داشته باشید متناسب با هر کدام از این کاربردها قرص نمک می تواند متفاوت باشد به عنوان مثال قرص نمک خوراکی برای مصارف انسانی و دامی مورد استفاده قرار می گیرد. این در حالی است که قرص نمک صنعتی برای احیا رزین سختی گیر استفاده می شود. مزایای قرص نمک نسبت به سایر نمک ها، آلودگی کمتر آنها، دقت در دوزینگ دقیق نمک به سیستم، دارای حلالیت بالا و سهولت در استفاده است.

نکته : توجه داشته باشید مقدار نمک در دستگاه سختی گیر وابسته به نوع نمک مورد استفاده و آب ورودی در دستگاه سختی گیر دارد.

مقایسه نمک کریستالی دانه‌بندی شده با سنگ نمک

  • سنگ نمک دارای ناخالصی هایی است که باعث کاهش راندمان دستگاه سختی گیر می شود اما نمک کریستالی به دلیل خلوص بالاتر راندمان بهتری دارد.
  • نمک کریستالی رسوب کمتری دارد زیرا درجه خلوص آن بالاتر است. این در حالی است که سنگ نمک رسوب بالاتری دارد.
  • نمک کریستالی به منظور احیا رزین سختی گیر با ظرفیت بالاتر می تواند رزین را احیا کند و عمر مفید رزین ها افزایش می یابد. این در حالی است که سنگ نمک عمر مفید رزین را کاهش می دهد.
  • قیمت نمک کریستالی بیشتر از سنگ نمک می باشد و این موضوع به دلیل کیفیت بالاتر و درجه خلوص بیشتر است.

 

نتیجه گیری:

برای احیا رزین سختی گیر بهتر است از نمک سختی گیر با درجه خلوص بالا و میزان حل شوندگی خوب و یکنواخت استفاده شود. زیرا می تواند هزینه های تعویض رزین سختی گیر را کاهش دهد و بازدهی سیستم سختی گیر را افزایش دهد. بهترین نوع نمک سختی گیر، نمک سختی گیر کریستالی است که می تواند به شکل قرص نمک هم باشد. پیشنهاد می شود برای انتخاب نمک سختی گیر حتماً کیفیت آب ورودی را بررسی کنید و متناسب با نوع رزین تبادل یونی و میزان درجه خلوص نمک آن را تهیه کنید. اگر شما نیازمند اطلاعات بیشتر  در این زمینه هستید و یا نیاز به مشاوره دارید می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

پاسخ دهید