مترینگ پمپ پریستالتیک ✔️ مترینگ پمپ پریستالتیک

مترینگ پمپ پریستالتیک با یک اصل جابه‌جایی مثبت کار می‌کند که از غلتک‌های چرخان برای انسداد، یا فشار دادن مایع از طریق لوله الاستومر استفاده می‌کند. این لوله‌ی انعطاف‌پذیر دارای نازل‌های مکش و تخلیه در هر انتهای آن است. پمپ، دارای یک روتور متصل به محرک با غلتک است که لوله را در برابر یک بستر انسداد در یک مسیر ثابت فشار می‌دهد. هنگامی که روتور هر چرخش را انجام می‌دهد، مایع با سرعت ثابت به جلو حرکت می‌کند تا زمانی که به نازل تخلیه برسد. در حالی که لوله یا شیلنگ، پشت نقطه فشرده‌سازی به شکل گرد خود برمی‌گردد، باعث ایجاد مکش در ورودی پمپ و شارژ مجدد منفذ شیلنگ می‌شود.

شهر پمپ بزرگترین نمایندگی  محصولات پمپ آب کشاورزی و صنعتی و همچنین مترینگ پمپ ها (مترینگ پمپ پیستونی ، مترینگ پمپ دیافراگمی ، مترینگ پمپ سلنوئیدی و…) است که بهترین و با کیفیت‌ترین محصولات را عرضه می‌کند .

مترینگ پمپ پریستالتیک

کارکرد دوزینگ پمپ پریستالتیک 

پمپ‌ پریستالتیک به این دلیل که فرایندی را که در آن مواد غذایی و مایعات در بدن انسان و حیوانات منتقل می‌شود‌، تقلید می‌کند، به این نام معروف شده است.  از آن‌جا که پمپ‌ها عضله ندارند، استفاده از غلتک برای تقلید از باز و بسته شدن لوله روی پمپ پریستالتیک و حرکت مواد به جلو، ضروری است. مترینگ پمپ پریستالتیک با فشرده سازی یک لوله در برابر محفظه پمپ دایره‌ای با غلتک‌های بازوی چرخان کار می‌کند. مایعی که جلوتر از غلتک قرار دارد به جلو رانده می‌شود، در حالی که مایعات جدید با بازگشت لوله به آرامی به درون لوله کشیده می‌شوند. غلتک‌ها روی روتور حرکت می‌کنند و لوله را به ترتیب می‌بندند. هنگام انتقال مواد موجود در پمپ، به سمت خروجی، در ورودی مکش ایجاد می‌شود. مترینگ پمپ پریستالتیک نوعی پمپ جابجایی مثبت است که می‌تواند در کاربردهای دوزینگ شیمیایی و صنعتی و موارد دیگر از جمله کاربردهای پزشکی مورد استفاده قرار گیرد. لوله‌های مورد استفاده برای انتقال مایعات به داخل و خارج از مکانیزم پمپ، جنبه اساسی عملکرد دوزینگ پمپ پریستالتیک است. اندازه لوله، میزان انتقال مواد و سرعت غلطک‌ها میزان جریان مترینگ پمپ پریستالتیک را تعیین می‌کند. این موضوع به ما امکان می‌دهد تا با کنترل اندازه لوله و میزان سرعت غلتک‌ها، سرعت و مقدار مواد جابه‌جا شده را به طور دقیق کنترل کنیم. پمپ پریستالتیک در تنظیمات متعددی از ساده‌ترین که فقط با یک سرعت پمپ می‌کند، تا پمپ‌هایی که توسط کامپیوتر تنظیم می‌شوند تا میزان دقیق مواد پمپاژ شده را کنترل کنند، موجود است.

 

مترینگ پمپ پرستالتیک

مزایا و معایب دوزینگ پمپ پریستالتیک

از جمله معایب این پمپ این است که جریان غیر یکنواخت است، که می‌تواند مشکلاتی را در برنامه‌های خاص نیاز به جریان مداوم ایجاد کند. سیستم‌های مبتنی بر پریستالتیک، همراه با برخی محدودیت‌ها، دارای چندین مزیت نیز هستند.

  • کاهش خطر آلودگی توسط اجزای پمپ، یک مزیت مشخص مترینگ پمپ پریستالتیک است.
  • دقت دوزینگ بالا است
  • تحت تأثیر فشار خط و ویسکوزیته سیال قرار نمی‌گیرد
  • به دلیل عدم وجود سوپاپ، مهر و موم، لوله کشی، تعمیر و نگهداری می‌تواند حداقل باشد.
  • مایعات پمپ شده هرگز به پمپ برخورد نمی‌کنند، بدین ترتیب پمپ دوام بیشتری خواهد داشت. همچنین  با تعویض ساده لوله، می‌توان از همان پمپ برای مایعات مختلف استفاده کرد. با دوزینگ پمپ پریستالتیک، به جز لوله و شیلنگ، هیچ قسمت دیگری از پمپ با مایعات تماس ندارند.
  • به علاوه هیچ دریچه یا آب‌بندی در این نوع پمپ‌ها وجود ندارد. واحدها از نوع خود مکش هستند (تا 29 فوت پایین) و می‌توانند بدون آسیب به صورت خشک کار کنند. در هنگام متوقف شدن هیچ اثر سیفونی ایجاد نمی‌کنند.
  • پمپ پریستالتیک نهایت خلوص را ارائه می‌دهد زیرا سیالاتی كه پمپ می‌شوند فقط با لوله در تماس هستند. مزیت دیگر این است که می توان آن‌ها را به راحتی تنظیم کرد. این مزیت به آن‌ها امکان می‌دهد مایعات متنوعی را پمپ کند.

پمپ‌های پریستالتیک در دسته پمپ‌های خود مکش طبقه‌بندی می‌شوند. این بدان معنی است که می‌توانند مایعات را از ابتدا به صورت خشک به پمپ منتقل کنند. با توجه به طراحی و پیکربندی پمپ پریستالتیک، بسیار نرم کار می‌کند. این مسئله باعث می‌شود تا پمپ‌های پریستالتیک مایعاتی را که برای پمپ‌های دیگر بسیار شکننده هستند انتقال دهند. با توجه به گزینه‌های سرعت متغیر، دوزینگ پمپ پریستالتیک برای کاربردهای دوزینگ و اندازه‌گیری دقیق مناسب است. از آنجا که مایع با پمپ تماس ندارد، نیازی به تمیز کردن دریچه‌ها یا دیافراگم‌ها نیست. تنها بخشی که باید به طور منظم تمیز و تعویض شود لوله است. این منجر به کاهش زمان تعمیرات و کاهش خرابی می‌شود. از آنجا که دوزینگ پمپ پریستالتیک غیرسیفونی است، هیچ مایعی دوباره به سیستم منتقل نمی‌شود. این یکی دیگر از دلایل انتخاب پمپ پریستالتیک برای کاربرد آن در اندازه‌گیری دقیق است. نرخ دقت پمپ پریستالتیک بیشتر از 1 درصد است و نگهداری آسانی نیز دارند. با توجه به این مزایا و مزایای دیگر، اکنون پمپ‌های پریستالتیک به عنوان گزینه‌های مناسب برای جایگزینی دیافراگم، لوب ، دنده و پمپ‌های غلیظ کش در پاسخگویی به چالش‌های سخت برنامه‌های تصفیه آب و فاضلاب، محسوب می‌شوند.

گاز زدایی در پمپ پریستالتیک

گاز زدایی یک مشکل رایج در فیدینگ هیپوکلریت سدیم تجاری NaOCl)  )، پراکسید هیدروژن و سایر مواد ضد‌عفونی کننده اکسیداتیو است. این مواد معمولاً در تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب استفاده می‌شوند. گاز زدایی هنگامی اتفاق می‌افتد که بخار در خط مایع تشکیل شده و جریان طبیعی را مسدود کند. این مسئله می‌تواند باعث نشتی سیستم و دوزینگ پمپ شیمیایی متصل به هوا (به طور معمول، پمپ های پیستونی یا دیافراگم) شود، که اغلب منجر به توقف آنی و عملکرد ضعیف فرآیند می‌شود. با وجود  پمپ پریستالتیک، فشار لوله انعطاف پذیر در برابر بستر انسداد پمپ، مکش نیرومندی را ایجاد می‌کند که هم گازها و هم مایعات را بدون گرفتگی یا تولید قفل بخار به حرکت در می‌آورد.علاوه بر فیدینگ هیپوکلریت سدیم و سایر اکسیدان‌ها، پمپ پریستالتیک تقریباً برای سایر کاربردهای شیمیایی در تأسیسات تصفیه آب و فاضلاب، یک جایگزین مناسب برای روش‌های پمپاژ و اندازه‌گیری سنتی است. علاوه بر دقت و تکرار، مقاومت ذاتی پمپ در برابر مواد شیمیایی نیز مهم است. مواد بسیار تهاجمی مانند کلرید فریک می‌توانند به قسمت‌های خیس شده دوزینگ پمپ‌ها حمله کنند و در نهایت اندازه‌گیری‌ها را غیرقابل اعتماد می‌کنند. اما از آنجا که دوزینگ پمپ پریستالتیک، مایع را همیشه در داخل لوله نگه می‌دارد، سیال نمی‌تواند پمپ یا کنتور را آلوده کند و به آن آسیب برساند.

 

مترینگ پمپ پرستالتیک

فلوکولانت در پمپ پریستالتیک

برش کم، همراه با دقت حجمی بالا، پمپ پریستالتیک را برای کنترل فلوکولانت یا لخته‌سازها، پلیمرها و سایر مواد حساس به برش که در تصفیه آب و فاضلاب استفاده می‌شود، بسیار موثر است. به عنوان مثال، با استفاده از پلیمرهای خالص برش زیاد می‌تواند به زنجیره‌های مولکول پلیمر آسیب برساند یا باعث ایجاد توده‌های به نامfisheyes  شود که ارزش کمی برای لخته‌سازی دارند. با توجه به عمل پمپاژ ملایم توسط مترینگ پمپ پریستالتیک، سیال تحت هیچگونه برش مکانیکی چرخ دنده‌ها، سوپاپ‌ها یا سایر قسمت‌ها قرار نمی‌گیرد. در نتیجه اجزای جامد سیال سالم باقی می‌مانند.

سیالات نیمه جامد و ساینده در پمپ پریستالتیک

پمپ‌ پریستالتیک در موارد مختلفی برای تصفیه آب و فاضلاب استفاده می‌شود که در آن نفوذ شیمیایی، سایش و گرفتگی، نشست نمک و قفل شدن بخار نگران کننده است. پمپ‌های پریستالتیک همچنین برای کنترل مایعات بسیار غلیظ با محتوای بالا از مواد جامد، مانند لجن اولیه یا غلیظ شده و انتقال مایعات آهکی، بسیار مناسب هستند. لجن اولیه به دلیل محتوای ساینده سنگین و ویسکوزیته بسیار متنوعی که دارد، معمولاً دارای ویژگی‌‌های جریان غیرقابل پیش بینی است. هنگامی که مایعات ساینده و محصولات نیمه جامد نیاز به پمپ داشته باشند، پمپ‌های لوله‌ای مناسب هستند. دوزینگ پمپ پریستالتیک به دلیل عملکرد لوله و شیلنگ به طور طبیعی در برابر سایش مقاوم هستند. از آن‌جا که پمپ‌ها به خوبی با اصطکاک چسبناک در لوله‌کشی سازگار می‌شوند، برای حرکت مایعات در فشارهای بالاتر مناسب هستند. همچنین پمپ‌های پریستالتیک در فاضلاب اولیه و پمپاژ کف یا سنگ‌ر‌یزه به خوبی کار می‌کنند. در این محیط‌ها پمپ‌های لوب مشکلات آب بندی و سایش دارند.

اطمینان از یکپارچگی  پمپ‌های پریستالتیک

نمونه گیرهای خودکار فاضلاب ابزار مهمی در نظارت بر تخلیه آب‌های دریافتی هستند. از یک پمپ مکش نمونه‌گیر، نمونه‌ها رد می‌شوند و سپس در یک محفظه اندازه‌گیری نگهداری می‌شوند. از آن‌جا که نمی‌توان محفظه را به خوبی در بین نمونه‌‌گیری‌ها شستشو داد و تمیز کرد، این امر به طور بالقوه می‌تواند منجر به آلودگی متقابل نمونه‌ها شود. با این حال، با دوزینگ پمپ پریستالتیک، نمونه‌ها مستقیماً در یک محفظه جداگانه پمپ می‌شوند. سپس می‌توان لوله را قبل از هر نمونه‌گیری پاکسازی کرد و شستشو داد. علاوه بر این‌، مطالعات نشان داده است که سرعت ورودی نمونه‌گیرهای پمپ پریستالتیک نزدیک به سرعت ورودی جریان واقعی است. به این ترتیب مقادیر نمونه می‌توانند مقادیر تولید شده هنگام جمع‌آوری دستی نمونه‌ها را منعکس کنند.

 

مترینگ پمپ پرستالتیک

کاربرد دوزینگ پمپ‌ پریستالتیک در صنایع غذایی

در این‌جا خلاصه‌ای از کاربردهای پمپ پریستالتیک را به شما ارائه می‌دهیم. البته کاربرد این پمپ در صنایع بسیار گسترده است و مزایا و معایب زیادی در صنعت دارد.

دوزینگ پمپ پریستالتیک برای توزیع سس پیتزا، تولید آبمیوه و تزریق ویتامین‌هایA  و Dاستفاده می‌شود. آن‌ها همچنین برای گردش سوسپانسیون سلولی در تخمیر کاربرد دارند. این پمپ‌ها برای آسپریشن محیط کشت بافت استفاده می‌شوند. همچنین برای تأمین مواد مغذی برای کشت‌ها و توزیع مواد آرایشی مناسب هستند. پمپ‌ پریستالتیک برای پخش پوشش‌های اسپری، محیط‌های استریلیزه، محیط‌های بسیار اسیدی یا بسیار پایه، سوخت‌ها و روان‌کننده‌ها کاربردهای زیادی دارد. همچنین در ساخت صفحه مدار و در چسب‌های سیمان استفاده می‌شود. اساساً، هر جه که نیاز به خلوص و دقیق بودن اندازه‌گیری سیالات باشد، پمپ پریستالتیک احتمالاً انتخاب درستی است.

آینده دوزینگ پمپ‌ پریستالتیک در صنایع

با وجود جامعه بسیار پیشرفته کنونی، تعدد کالاها فرصت‌های تجاری نامحدودی را به صنعت دوزینگ پمپ پریستالتیک آورده است به عنوان مثال، آزمایشگاه‌ها، کارخانه‌ها، ابزارها و سایر صنایع از این پمپ استفاده می‌کنند. بیشترین مورد استفاده، در صنایع غذایی می‌تواند باشد. به منظور ارتقا کیفیت محصولات، انواع پردازش در مواد غذایی انجام می‌شود.  دوزینگ پمپ پریستالتیک که در صنعت به کار رود، باعث صرفه جویی در وقت و نیروی کار می‌شود. بیش از ده هزار نوع بطری شیشه‌ای برای مواد غذایی در صنعت وجود دارد. برای سازگاری با این بطری‌ها، مجبور به تولید پمپ پریستالتیک جهانی هستیم. اگر صنعت بسته بندی در آینده دارای استانداردهایی برای بسته‌بندی كالایی از فرم‌های موثر، مشخصات بسته بندی، مناسب‌ترین تجهیزات پركننده باشد، این مسئله بدون تردید باعث می‌شود منابع و كارآیی تغییر كیفی داشته باشد. بنابراین، جهت‌گیری توسعه پمپ پریستالتیک در آینده با استاندارد‌سازی صنعت بسته‌بندی تعیین می‌شود.

مترینگ پمپ پریستالتیک

سخن آخر

در دهه 1990 فناوری شیلنگ و لوله برای ارائه دوزینگ پمپ پریستالتیک توسعه یافت. امروزه، به دلیل بسیاری از مزایای کنترل مواد سیال، اثبات شده، فناوری پمپ پریستالتیک در حال تبدیل شدن به یک طرح پذیرش سیال برای دوزینگ، انتقال مواد شیمیایی در تصفیه آب و فاضلاب است.
پمپ پریستالتیک داری خصوصیاتی چون ظرفیت انتقال معادل جریان دو طرفه، انتقال مایع بدون آسیب به هیچ بخشی از پمپ، توانایی 98 درصد مکش بدون شیر، بدون هیچ گونه نشت و نیاز به نگهداری خاص است.  این عوامل به راحتی قابل حمل نیست. پمپ پریستالتیک  می‌تواند انواع مواد ساینده، خورنده، مواد حساس به اکسیژن و انواع مواد غذایی را حمل کند. فقط شیلنگ باید تعویض شود.

پمپ‌های پریستالتیک کاربردهای زیادی در صنعت دارند، اما بیشترین کاربرد آن‌ها برای کار با سیالات با خلوص بالا است. دلیل اینکه پمپ پریستالتیک برای کاربردهای با خلوص بالا ترجیح داده می شود، این است که مواد پمپاژ شده در لوله محدودیت دارند. پمپ هرگز با ماده در تماس نیست. این موضوع باعث می‌شود پمپ مواد را آلوده نکند و همچنین مواد را از آلودگی‌های پمپ دور نگه می‌دارد. پمپ پریستالتیک اغلب برای کاربردهایی شامل اندازه گیری، توزیع و انتقال دقیق استفاده می‌شود. پمپ‌های پریستالتیک می‌توانند با دبی کمتر از 09/0 میلی لیتر در دقیقه یا تا 1500 لیتر در دقیقه کار کنند. این پمپ‌ها می‌توانند تا 16 bar فشار ایجاد کنند. این پمپ‌ها ترکیب کمیابی از خلوص و دقت را ارائه می‌دهند، بنابراین برای بسیاری از کارها این پمپ‌ها انتخاب مناسبی هستند. پمپ پریستالتیک در دوزینگ یا انتقال مواد شیمیایی و مواد افزودنی برای سیالات نیمه رسانا، دارویی و غذایی کاربرد دارند. از آن‌جا که سیالات در لوله محدود می‌شوند، پمپ‌های پریستالتیک به حداقل تعمیر و نگهداری نیاز دارند.