- دسته بندی محصولات
- مترینگ پمپ
- پمپ
پمپ شناور چیست؟
این پمپ از انواع پمپ چند طبقه مجهز به موتور الکتریکی محرک محسوب میشود. در حقیقت این پمپ یک عمودی گریز از مرکز است که به منظور هدایت سیالات از چاههای نسبتا عمیق استفاده میشود. معیار خریداری پمپ شناور بر اساس طبقه است. پمپ شناور که امروزه با نامهای دیگری از قبیل پمپ آبیاری و پمپ چاه عمیق هم شناخته میشود، به شکل یکپارچه یا دو تکه تولید میشوند. ساختار پمپ شناور در هرد شکل مذکور، به گونهای ساخته شده که موتور درست زیر پمپ تعبیه میشود. علت قرار گرفتن موتور زیر پمپ آن است که موتور در اثر عملکرد داغ نشود و اگر هم حرارت آن بالا رفت، پمپ دمای آن را کم کند تا موتور به همین سادگی خنک شود. در پمپهای یکپارچه، مکش از انتها صورت میگیرد و در حالت دو تکه، قطعه مکش بین الکتروموتور و پمپ نصب میشود.

کاربرد پمپ شناور
پمپ آب شناور میتواند آب را در منازل و یا در صنعت به خوبی تامین کند. کاربرد پمپهای مذکور، برای سرعت بخشیدن به آب جاری، کشتزارها، زمینهای کشاورزی و حتی در سیستمهای آب رسانی که تحت فشار زیاد قرار گرفتهاند، کاربرد دارد.
پمپ شناور چاه عمیق
ساختار پمپ شناور چاه عمیق، دو لایه بوده و در بازار عنوان پمپ شناور به آن اطلاق میشود.
پمپهای شناور فاضلاب و تخلیه
به پمپ های شناور فاضلاب و تخلیه پمپ لجن کش هم میگویند.
پمپ های شناور تخلیه
به پمپ های شناور تخلیه، پمپ کف کش نیز میگویند.
انواع پمپ شناور بر اساس نوع برق مصرفی
- تک فاز
- سه فاز
پمپهای مذکور، از نمونه پمپهای سانتریفیوژ طبقاتی مستغرق هستند و برای پمپاژ آب از چاه آب و تقویت فشار آب در منازل و ادارهها مورد استفاده قرار میگیرند.

مزایا و معایب پمپ شناور
مزایا
- همواره ضد آب isjkn، لذا خطر احتمال اتصالات برقی و نشت را به صفر میرسانند.
- برخلاف دیگر پمپها، پیش از شروع عملیات پمپاژ، نیازی نیست که مخزن آب را پر کنید این امر هم باعث صرفهجویی میشود و هم از بروز خطرات تا حد زیادی پیشگیری میکند.
- این پمپها در داخل آب مخزن قرار داده میشوند. لذا نیازی به تلاش دو چندان برای پمپاژ آب نخواهد بود. پس انرژی کمتری مصرف میکنند. که این خود باعث صرفهجویی در مصرف انرژی میشود.
- بسیار سبک و کم حجم بوده و قابلیت جابهجایی آسان را برایتان مهیا میسازند. از این رو برای تعبیه پمپهای شناور هرگز دچار سردرگمی نخواهید شد و هیچ جای نگرانی نیست.
- پمپها، می توانند آب درون قناتهایی با ارتفاع بالاتر از 140 متر را بالا بکشند.
معایب
- عمدهترین ایراد پمپ شناور دشوار بودن پیدا کردن نقص عملکردی آنها است. مثلا اگر پمپ شناوری نشتی داشته باشد، قطعات داخلی پمپ آسیب جدی میبینند، با اینکه بروز چنین مشکلی کم است، اما در صورت رخداد این نقص، خسارات وارده دیر ظاهر میشوند.
- دومین ایراد این پمپها، هزینه خریداری آنها است که در قیاس با سایر پمپهای شناور موجو در بازار از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
- در ساختار پمپ های شناور به دلیل به کار رفتن پروانهها، توان جابهجایی ذرات معلق کمتر است و در مقایسه با پمپ کف کش انتقال ذرات در آن تا حد چشمگیری کمتر است.

نکاتی که باید برای نصب و نگهداری پمپ شناور بدانید
این پمپ نگهداری خاصی ندارد، ولی رعایت چند مورد در این پمپها ضروری است که در این قسمت از مقاله به شرح آن ها میپردازیم:
- ابتدا در تقویمی بازههای زمانی منظم تعیین کنید، تا بر طبق آن به صورت دورهای مخزن، اتصالات و لولهها را با تیزبینی دقیق بررسی نمایید. و در صورت مشاهده هر ایرادی آن را به موقع برطرف کنید.
- اگر در این پمپ رسوبات زیادی تهنشین شود، عملا پمپ شناور دیگر نمیتواند عملکرد بهینهای داشته باشد. پس در این مواقع ضروری است که پمپ را تمیز کنید و رسوبات را به کلی پاک نمایید. تا آب رسانی پمپ شناور درست مثل روز اول بشود.
- توصیه میکنیم که در بازههای زمانی مشخص، پروانهها و اطراف شفت را از هرگونه ناخالصی پاک نمایید. تا در عملکرد مثبت خللی وارد نشود.
- زمانی که قرار است پمپ الکتریکی به صورت عمودی تعبیه شود، ابتدا مطمعن شوید که موتور در زیر مخزن آب قرار نگیرد. و زمانی که قرار است پمپ آب به صورت افقی تعبیه گردد، اطمینان حاصل کنید که موتور در انتهای مخزن آب باقی نماند.
- حتما در قسمت خروجی پمپ شناور، برای اجتناب از بازگشت آب به داخل پمپ، یک شیر یکطرفه نصب کنید.
- بهتر است بدانید که پمپهای شناوری که مجهز به پروانه شعاعی هستند برای بیرون کشاندن آب از چاهای ماسهدار هرگز مناسب نخواهند بود. برای بیرون کشاندن آب از چاهای مذکور، نیاز به پمپ شناور کوزهای دارید تا با وجود انباشته شدن ماسه بتوانید آب را از چاه استخراج نمایید.
- توجه داشته باشید که سطح موتور پمپ نباید در تماس با رسوبات قلیایی و آهکی قرار بگیرد. زیرا انباشه شدن این رسوبات بر روی بدنه پمپ شناور از خنک شدن موتور توسط آب جلوگیری میکند و این امر صدمات جدی بر پیکره و موتور آن که به منزله قلب مجموعه محسوب میگردد، وارد میکند.
- طراحی پمپ شناور به گونهای است که با آب خنک میشوند. لذا عدم وجود پروانه خنک کننده، هرگز نباید بدون آب شروع به فعالیت کنند.
- دمای آب اطراف شناور، حداکثر تا 40 درجه سانتی گراد در نظر گرفته میشود. پس اگر از شناور برای انتقال سیالات اشتعالزا استفاده میشود، لازم و ضرورت دارد که الکتروموتور مجموعه، ضد جرقه باشد.
نحوه نصب پمپ شناور
از نظر تعبیه به دو صورت طبقهبندی میشود. یک به صورت عمودی، دو به صورت افقی. که انتخاب هر یک از این دو روش بستگی به نیاز کاربر دارد. اما در نصب افقی، اغلب کاربر فضای کافی برای نصب عمودی ندارد. پس محدودیت ارتفاع مانع از نصب عمودی میشود و چارهای نمیماند مگر اینکه پمپ را افقی نصب و راهاندازی کنید.

نکاتی که باید در هنگام نصب پمپ شناور به آن توجه کنید:
باید بگوییم که نصب این پمپ در قیاس با پمپ کف کش و یا لجن کش، سختتر است. به همین دلیل بهتر است نصب پمپهای شناور را به افراد حاذق بسپارید.
- پیش از قرار دادن درون چاه، یکبار پمپ را روشن کنید، تا از جهت چرخش پمپ اطمینان پیدا کنید.
- الکترو پمپهای شناور با ظرفیت بالاتر از 5/5 کیلو وات اغلب به صورت 3 فاز و در حالت ستاره مثلث راهاندازی میگردند.
- قبل از قرار دادن این پمپ داخل چاه نسبت به سلامت توری دور دهانه مکش پمپ، مطمعن شوید.
- پمپ آب شناور در مقابل ورود ذرات معلق بسیار حساس هستند. پس به این نکته حتما توجه کنید.
- بعد از احداث چاه و لوله گذاری، 48 ساعت به منظور تهنشین شدن گل و لای، پمپ شناور را روشن نکنید.
- عمق استاندارد نصب پمپ شناور برحسب عمق چاه و نحوه لولهگذاری دیواره چاه متفاوت است. اما میتوان چنین گفت که چیزی مابین 5 تا 10 متر بالاتر از کف چاه بهترین عدد است.
- بعد از روشن کردن پمپ نصب شده در چاه جدید احتمال دارد تا چند ساعت آب همراه با گل و لای استخراج شود. بنابراین اگر آب شرب استخراج میکنید، از همان اول، پمپ را به سیستم آب لوله کشی وصل نکنید.
- همواره تمامی چاههای عمیق و نیمه عمیق بعد از مدتی احتیاج به لایروبی دارند. لذا همیشه آب خروجی را بررسی کنید و در صورت مشاهده هر گونه ناخالصی، با هماهنگی افراد مجرب برای لایروبی پمپ تماس بگیرید، تا پمپ را بیدردسر تمیز کنند.
- هر چه توان بیشتر باشد، زمان استراحت آن هم بیشتر میشود. اما این پمپها از نظر اقتصادی بسیار پرهزینهتر خواهند بود در حالی که زمان عملکرد کوتاهتری هم دارند.
- به منظور کم کردن دفعات بک واش فیلتر شنی در مسیر آب خروجی پیشنهاد ما پمپ شناور است.
- آب خروجی نخست وارد یک مخزن شده و بعد آب وارد فیلتر شنی میشود.
- پمپ را به هیچ عنوان برای مدت زمان طولانی خاموش نگذارید.
- شیر یک طرفه را خوب است که در بالاترین نقطه نصب کنید، تا افت فشار کمتر شود.
- کابل الکتروپمپ در فاصلههایی یکسان به لوله پمپ از طریق کمربندی پلاستیکی یا طنابی از جنس ابریشم بسته میشود.
- استفاده از سیمهای فلزی صد در صد به کابل آسیب میرساند.
- برای افزایش عمر مفید پمپ، کارکرد نرمتر و بهتر توصیه میشود از اینورتر یا درایو استفاده شود.
- اگر پمپ فاقد کاربر است، حتی الامکان هفتهای یک بار به مدت چند دقیقه آن را روشن کنید، تا از گیر کردن محور پمپ عملا جلوگیری شود.
