پمپ های مغناطیسی یا پمپ مگنتی چیست؟
پمپ مگنتی یا مغناطیسی نوعی پمپ گریز از مرکز هستند که از میدان مغناطیسی برای به حرکت در آوردن پروانه بدون تماس مکانیکی بین موتور و پروانه استفاده می کنند. به همین دلیل، این پمپ ها به گونهای طراحی شده اند که از آن برای انتقال سیالاتی که سمی هستند، و انتقال مواد شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد.
پمپ مگنتی از جمله پمپهایی است که مانع نشتی در دستگاه شده و انتقال نیرو در آن به وسیله محرک الکتروموتور از راه میدان مغناطیسی انجام میشود.
انواع پمپ های دیگر پس از گذشته زمان به خاطر آببندیهای مکانیکی و نشت سیال و گازهایی که پخش میشود، دچار خرابی میشوند. برای اینکه این مشکل برطرف شود، طراحان پمپ به دنبال طراحیهایی جدید برای جلوگیری از نشتی هستند.
موارد استفاده از پمپ مگنتی
- انتقال سیالات اسیدی
- انتقال سیالات شیمیایی سمی و گران قیمت
- سیالات سوزان و خورنده
- سیالات رادیواکتیو
مزایایی پمپ مگنتی
- دارای سطح ایمنی بالا در منتقل کردن مواد شیمیایی خورنده و حلال
- توانایی جابهجایی مواد شیمیایی خورنده دارد
- قادر است سیالات سمی را از 0 تا 4 انتقال دهد
- از سیالات پمپ شونده به عنوان روانکاو و خنک کننده استفاده میکند
- استفاده بهینه انرژی به خاطر حذف تلفات ناشی از سایش مکانیکال سیال
- وجود نداشتن سایش در بین اجزای پمپ مگنتی
- نشتی در این پمپ وجود ندارد
- نیازی به عوض کردن مکانیکال سیال ندارد
- به هیچ عنوان نشتی در آن وجود ندارد
- استهلاک پمپ مگنتی پایین است
- به راحتی میتوان از آن نگهداری کرد
- ساختار بسیار سادهای دارد
کاربرد پمپ مگنتی
کاربرد پمپ مگنتی در صنایع و بخش های مختلف است. پمپ مگنتی باعث انتقال آب و سیال در حجم زیاد و فشار بالا میشوند. یکی از کاربردهای مهم پمپ های مگنتی انتقال مواد شیمیایی خطرناک است و به دلیل نداشتن نشتی مزایای بسیار خوبی در انتقال این مواد دارند. برخی از کاربردهای پمپ مگنتی عبارتند از :
- انتقال انواع سیالات داغ و اسیدها در صنایع نفت و پالایشگاهها
- جا به جایی انواع سیالات اسیدی و سمی
- جا به جایی کاستیک ها
- انتقال آروماتیکها
- جا به جایی آبهای شور
- جا به جایی جهت انتقال سیالات خورنده و شیمیایی
- جا به جایی سیالات گران
- استفاده در کاربردهایی که تعویض مکانیکال سیل دشوار باشد.
در پمپ مگنتی به دلیل اینکه نشتی به کل حذف شده قابلیت اطمینان افزایش یافته است. از این رو، پمپ های مگنتی در صنایع شیمیایی و بخارهای سمی، بیشترین کاربرد را دارد. مهمترین کاربرد این پمپ این است که، جهت انتقال سیالات خطرناک و سمی که خورندگی بالایی دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
شهر پمپ نمایندگی رسمی محصولات پمپ صنعتی و کشاورزی در کشور است جهت مشاوره رایگان میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید و در همین سایت برای خرید پمپ مگنتی سفارشات خود را ثبت بزنید.
معایب استفاده از پمپ مگنتی
- هزینه نگهداری و تعمیر بالایی دارد
- برای سیالاتی که سایندگی ایجاد میکنند مناسب نیست
- نقطه کارکرد باید به نقطه بهینه کارکرد نزدیک باشد
- پمپ مگنتی نباید خشک کار کند
- قدرت کافی در برابر کاویتاسیون ندارد
- مایل به گرم کردن سیال پمپ شونده دارد
جهت استفاده از پمپ های مگنتی به موارد زیر توجه نمایید:
- سیالات آلوده و کثیف
- دمای کاری بالا
- ویسکوزیته سیال بیشتر از 200 سانتی پواز باشد
- هوای محبوس زیادی در سیال وجود دارد
پمپهایی که بدون آب بند باشند اگر در زمان کار، خشک شوند مشکلاتی به وجود میآورند. سیال که پمپاژ میشود موجب روانکاوی و خنک کردن یاتاقانهای داخلی میشود. اگر یاتاقان در حالت خشک کار کند به دلیل وجود مواد سخت و شکننده در مدت زمان چند ثانیهای دچار نقص میشود. مواد گرافیت سیلیکون در مدت زمان معینی در حالت خشک بدون ایجاد مشکل کار میکند.
پمپ مغناطیسی برای انتقال اسید
برای انتخاب پمپ باید با توجه به نیاز انتخاب کنید. نمیتوان گفت پمپ مگنتی بهترین انتخاب برای کار شماست. پمپ مغناطیسی میزان نشتی را کاهش داده و مقرون به صرفه در سرویس و تعویض قطعات است. این نوع پمپ از پمپهای اسیدی دیگر قیمتش بالا بوده و با توجه به آهن ربا که در آن قرار دارد به همان نسبت، قیمت بالایی دارد. اگر قصد انتقال سیالات خطرناک را ندارید که سطح خورندگی پایینی دارند، به راحتی میزان نشتی کم را کنترل میکنید. خرید پمپ مگنتی به دلیل هزینه بالا فقط برای آینده خوب است، زیرا نیاز به هزینههای بالا برای سرویسدهی و تعمیر ندارید.
انواع پمپ های مگنتی کالمو سری MD
- پمپ مگنتی کالمو سری MD-55R
- پمپ مگنتی کالمو سری MD-70R
- پمپ مگنتی کالمو سری MD-70RZ
- پمپ مگنتی کالمو سری MD-100R
- پمپ مگنتی کالمو سری MD-120R
- پمپ مگنتی کالمو سری MD-10R
- پمپ مگنتی کالمو سری MD-20RZ
- پمپ مگنتی کالمو سری MD-20RZM
- پمپ مگنتی کالمو سری MD-40RZM
- پمپ مگنتی کالمو سری MD-40R
- پمپ مگنتی کالمو سری MD-6R
برای اطلاع از قیمت پمپ مگنتی کالمو می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
انواع پمپ مگنتی از نوع فلزی
- فولاد
- چدن
- برنز
- تیتانیوم
انواع پمپ مگنتی غیر فلزی
- فلوراید
- وینیلیدین
- تترا فلوروتیلن
- آلکانهای پر فلوئورالوکوکسی
- شیشه
- سرامیک
نکات کاربردی قبل از استفاده پمپ مگنتی
- دما بالا نباشد
- سیال متبلور و سفت باشد
- میزان گاز زیاد در سیالات نباشد
- در بعضی از سیالها با انباشته شدن ذرات جامد که معلق در مایع هستند، موجب سایش در یاتاقان شده و در محفظه مسدودی ایجاد میکند. برای جلوگیری از این حالت باید از فیلتر برای جدا کردن ذرات استفاده کرد.
- اکثر مشکلات ناشی از پمپهای بدون آببندی زمانی به وجود میآید که در محیط خشک کار کند، زیرا در این پمپها سیال پمپاژ شده کارشان روان کاری و حکم خنک کنندگی یاتاقان داخلی را دارند. با خشک کار کردن، پمپ سیستم یاتاقان هم خشک عمل کرده و باعث آسیب رساندن مواد سخت میشود. در صورتی که از خشک شدن این دستگاه جلوگیری کنید هزینه تعمیر و سرویسدهی شما پایین میآید.
ساختار کلی پمپ مغناطیسی
در پمپ مگنتی پروانه چرخشی در یک محفظه قرار دارد، که به وسیله میدان مغناطیسی میچرخد. میدان مغناطیسی موجود در این پمپ توسط مگنتهای شخصی ساخته شده است. وقتی پروانه میچرخد، نیرویی ایجاد میکند که مایع را به داخل و خارج محفظه پمپ انتقال میدهد. اصلیترین هدف پمپ مغناطیسی نگهداری انرژی در ادامه راه سیال است، که موجب هدایت آب و همچنین مایعات در این مخزن میشود. پروانه و موتور در پمپ مگنتی دارای آهنربا است که به طور دائم به مونتاژ درایو پمپ متصل است. کاربرد آهنربا به حرکت در آوردن موتور داخلی است که بر روی شافت دوم متصل و به کمک موتور فعالیت دارد. با روشن شدن موتور، آهنربا شروع به چرخش میکند و نیروی مغناطیسی که در آن وجود دارد موجب چرخیدن پروانه میشود.
مقایسه پمپ مغناطیسی و پمپ شفت دار پلاستیکی
پمپهای پلاستیکی در واقع پمپهای معمولی سانتریفیوژ هستند و تنها بخشی که با سیال در ارتباط است از جنس پلاستیک ساخته شده است و به دلیل اینکه در مقابل مواد اسیدی و شیمیایی مقاومت بالا داشته و خورده نشوند از جنس پلاستیک ساخته میشوند. این پمپ قابلیت آببندی صد درصد را ندارد و در حین کار مقداری نشتی دارد. با وجود دو جداره بودن شفت باز هم چنین اتفاقی رخ میدهد. اما در پمپ مغناطیسی یا مگنتی بخش مرتبط با سیال کاملا ایزوله ساخته شده و در زمان انتقال سیال مواد سمی و شیمیایی هیچ گونه نشتی رخ نمیدهد و آببندی صد درصد دارد. دلیل این همه امنیت به خاطر این است که مواد خطرناک نشت نکند و حوادث ناگواری به وجود نیاید.
پمپ مگنتی ضد اسید برای چه منظور طراحی شده است؟
این پمپها برای سیالهایی به کار میرود که حلال و اسیدی و بیشتر مواد شیمیایی و… هستند. این پمپ مانع نشتی این مواد خطرناک شده و در برابر خورندگی مقاومت بالایی دارد و از هدر رفتن مواد جلوگیری میکند. از این پمپها برای شرایط خاص پمپاژ محلولهای خطرناک استفاده میشود که به دلیل نداشتن سر و صدا انتخاب خوبی هستند. این پمپها دارای یک موتور هستند که محرکهای آن میزان قدرت بالایی دارند. محرکهای موجود در پمپ مغناطیسی در بخش انتهایی قرار دارند که کارشان مکش هستند.
آشنایی با متریال و ساختار پمپ مگنتی یا ضد اسید
با توجه به موادی که قرار است منتقل کنند متریال خاصی در تولید پمپ های مگنتی به کار رفته میشود. مواد ساخته شده در این پمپ پلی اتلین، پلی پروپیلن، پی وی سی، تفلون و کاینار است. الکتروموتور و پروانه مستقیم به هم وصل نیستند و پروانهها به وسیله میدان مغناطیسی موجود، به حرکت در میآیند. شافت 2 قسمتی در خارج و داخل پمپ قرار دارد و قطعاتی که خاصیت آهنربایی دارند، بر روی شافت اثر میگذارند.
پمپ مگنتی برای چه موقعیتهایی مناسب است؟
- انتقال مواد شیمیایی
- انتقال مواد سیال که با موادی با خاصیت رادیو اکتیوی شکل گرفتهاند
- موادی سیال که بوی بد دارند
- مواد شیمیایی و سیالاتی که سلامت محیط را به خطر میاندازند
- انتقال موادی که خاصیت خورندگی دارند
- منتقل کردن سیالاتی که قابل اشتعال هستند
- پمپ مگنتی مناسب برای منتقل کردن مواد فرار شیمیایی مانند الکل بسیار خوب است
- مواد سیال دو فازی
- مواد سیالی که تحت فشار باشند را جابهجا میکند
- انتقال مواد قلیایی
پمپ مگنتی به خاطر نداشتن هزینههای زیاد و اضافی برای سیستم مانیتوریگ، میزان طول عمرشان کمتر از نمونههای دیگر است. شرکتهای تولید کننده این پمپ برای کنترل آلودگی هوا و صرفه جویی در اقتصاد، پمپهای مگنتی را تولید کردهاند. مواد سیالی که برای پمپ مگنتی استفاده میشوند نباید تهنشینی داشته باشند. به اتصالات پمپ توجه کنید زیرا نباید بیش از اندازه بزرگ باشند. برای تعمیر این نوع پمپ حتما به سراغ افراد متخصص بروید. اگر به طور منظم پمپ را سرویس کرده و کار سنگین از آن کشیده نشود، کمتر دچار آسیب میشود.
پمپ مگنتی چگونه کار می کند؟
نحوه کار پمپ مگنتی به گونه ای است که هنگامی که محور موتور به حرکت در م آید، قطبیت های مخالف آهنرباهای داخلی باعث چرخش و حرکت آهنربا می شوند. این حرکت به پروانه انتقال می یابد و مایع را به حرکت در می آورد . طراحی این پمپ به گونه ای است که هرمتیک و بدون درزگیر است و می تواند یک انتقال ایمن و کارآمد سیال را بدون نشتی یا اتصالات فیزیکی تضمین کند.
نکات مهم برای خرید پمپ های مگنتی
برای خرید پمپ های مگنتی باید نکات مهمی را توجه داشته باشید. برخی از این نکات عبارتند از :
- نوع سیال
باید قبل از خرید نوع سیال خود را مشخص کنید. پمپ های مغناطیسی برای طیف وسیعی از سیالات از جمله آب، مواد شیمیایی، روغن ها و موارد دیگر مناسب هستند. با این حال برخی از این پمپ ها به منظور انتقال سیالات خاصی طراحی شده اند.
- میزان دبی و فشار پمپ
یکی دیگر از پارامترهای مهم برای پمپ های مگنتی میزان دبی و فشار مناسب است. قبل از خرید باید به میزان ارتفاع مجاز که پمپ قادر است مکش داشته باشد و میزان حجم آب برای انتقال دقت لازم داشته باشید.
- جنس بدنه و پروانه
جنس بدنه و پروانه پمپ باید متناسب با نوع سیال مورد نظر باشد. به عنوان مثال برای انتقال مواد شیمیایی، پمپ مگنتی با بدنه و پروانه از جنس فولاد ضد زنگ لازم است.
- قدرت و توان موتور
با توجه به میزان حجم آب پمپ های مگنتی با ابعاد و اندازه های مختلف و توان موتوری متفاوت طراحی و ساخته شده اند. در زمان خرید باید این مساله را حتماً مد نظر داشته باشید.
- قیمت پمپ مگنتی
قطعاً پمپ های مگنتی که دارای کیفیت بالایی هستند قیمت بالاتری دارند. به صورت کلی قیمت پمپ مگنتی بر اساس فاکتورهایی مانند نوع برند، میزان توان، دبی و فشار، جنس می تواند متفاوت باشد.
پیشنهاد می کنیم برای انتخاب بهترین پمپ مگنتی مناسب با کسب و کار خود از یک متخصص مشاوره بگیرید. مجموعه تخصصی شهر پمپ با داشتن نیروهای حرفه ای با مشاوره رایگان در کنار شماست. برای اطلاع از قیمت پمپ مگنتی و یا مشاوره رایگان می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.